Gymskor

Gymskor

Vad är typiska drag för ett par gymskor kanske du undrar? Vad vi kräver kan såklart skifta radikalt från en person till en annan. Personligen så tycker jag att de ska vara stabila, om du ska utföra tunga lyft. Om du inte brukar utöva övningar som marklyft och knäböj så är det här med stabilitet inte alls lika viktigt. Komforten är en annan viktigt del på ett par bra gymskor. Desto skönare skor ju lättare blir det att ta sig till gymmet, inte sant?

Har du inga direkta krav på funktion så väljer du de snyggaste gymskorna du kan hitta.

Ett par så kallade tyngdlyftarskor har vanligtvis ett liten platå längst bak på undersulan. Anledning till det är för att du ska pressa de tynga vikterna i en mer naturlig vinkel.

Do-Win gymskor

gymskor sk

Är du en fantast av tyngdlyftning så är detta val av gymskor inte alls dumt, det har nämligen många olympiska idrottare valt. Finns i både dam och herrstorlekar och även i färgen Svart/grå, om du föredrar det.

Köp skorna här >

Dojor för tjejer

gymskor dam

Letar du damskor för gymmet så är dessa rosa en het nyhet från Gorilla Wear. Sticker ut rejält så inget bra val för dig som vill hålla en låg profil.

Köp skorna här >

Inov-8 herrskor

gymskor herr

Inov-8 kombinerar design med förträfflig funktion. Inte ett billigt alternativ men har du nästan 2000 kronor att lägga på ett par träningsskor så är dessa ett hett alternativ.

Köp skorna här >

Träningsskor på gymmet

Visst är det att du kan ta i princip vilka skor som helst när du ska gå på gym. Som vi varit inne på ovan så är det den lilla upphöjning många som styrketränar hårt efterfrågar. Du som inte är speciellt brydd i dessa vinklar kan helt enkelt välja vilka träningsskor som helst. Många övningar i gymmet utförs helt stillasittande, och då minimeras gymskornas greppsula och så vidare.

En övning där vi ligger stilla är bänkpress. Det viktigaste här är inte själva skon utan sulan. Lyfter du tungt så är det lätt att halka om inte mönstret är så pass bra att du får det fäste som behövs. En oväsentlig detalj för några, medans andra tycker det är det viktigaste en gymsko kan bjuda på. Som du märker så är det en högst personlig efterfråga på egenskapar som avgör vad som är bra gymskor respektive mindre bra.

 Användningsområden för gymskorna

Innan du beslutar dig för vilka gymskor du ska köpa så tänk på några punkter.

  • Ska du använda dina gymskor till fler aktiviteter den gym? Om det är gymnastik så kan du söka efter ett par skor med bättre dämpning, eftersom du kommer röra dig betydligt mer än vid endast gymträning.
  • Är det inneskor eller uteskor? Om du tänk ta löpturer utomhus med dina gymskor så är det smart att välja en färg som tål att synas med lera och damm.
  • Tyngdlyftarskor är desamma för både dam och herr. Kolla in tipsen ovan så kommer du finna att många skor finns i ett brett spektra storlekar.

Hoppas du fick några förslag på vad du ska tänka på när du väljer gymskor.

Gå till gymkläder.nu förstasida >